4.48 APOCALYPSE (14+)

"Het ontbreekt haar niet aan woorden, niet aan pathetiek, aan intelligentie, zelfspot en ook niet aan eenzaamheid. Dat laatste puilt door alle rollen heen die ze speelt. Met een kindermuts op piept ze over het geheim van de neoliberale samenleving en haalt ze uit naar het kapitalistische systeem. Ze geeft zichzelf röntgen-ogen om als een superheld alles te zien en te doorzien. Welink verstaat de kunst om te lijden en te lachen, om zichzelf te blijven en zichzelf te kakken te zetten. Ze kan nephuilen en echt huilen tegelijk. Ze is schaamteloos en rücksichtslos en gooit zich helemaal in haar rol."

- Theaterkrant

See full review on theaterkrant.nl

Deze verontrustende en fantasierijke monoloog probeert zelfhaat om te zetten in maatschappijkritiek. Als iedereen strijdt tegen de eenzaamheid, kunnen we dan niet beter een leger vormen? 4.48 Apocalyps is een radicale bewerking van 4.48 Psychosis van Sarah Kane. Bush B. and the Babe Cave wapent het naamloze personage met een walkietalkie en een kruisboog. Zo kan ze eindelijk vechten tegen haar bloeddorstige gedachtes en angstaanvallen.

 

 

Concept Birgit Welink, Lisanne van Aert

Tekst Lisanne van Aert

Spel Birgit Welink, Merel Severs, Isabel Hees, Max Laros, Louis van Rijt, Christopher van Duijn, Rosita Segers en Merette van Hijfte

Eindregie Mart van Berckel

Kostuum en decor Rosa Schützendorf

Productie Festival Tweetakt / Megan Liz Reid